ALAN VAKFI HABERLERİ
Üniversite Çağındaki Gençlerimize Güzel Haberlerimiz Var.
Bir süre önce, Alan Vakfı olarak Kuzey Osetya / Alania daki iki üniversite ile protokol imzaladığımızı ve bizim çocuklarımızın oradaki fakültelerde, lisans veya yüksek lisans eğitim görüp, Türkiye' ye döndüğünde , bu mesleklerini Türkiye de yapabileceklerini söylemiştik.
Tek endişemiz, bu üniversitelerin Türkiye de Yüksek Öğretim Kurulunda denklik sorunuydu. Geçen hafta YÖK nezdinde üst düzeyde temaslarımız oldu. Aldığımız güzel haberi sizlerle paylaşıyoruz.
Her iki üniversite, denk eğitim konusunda , YÖK tarafından tanınıyor.Yani YÖK bu üniversitelerin Türkiye'deki eğitime denkliğini kabul ediyor.Kısacası , denklik konusunda herhangi bir sıkıntı yok. Bu üniversitelerin eğitim kalitelerini yerinde görüp incelemiş ve etkilenmiştik.Eğitim kaliteleri konusunda, bizim bir kuşkumuz yoktu. YÖK denklik durumu ile bu düşüncemiz teyit edilmiş oldu
Çocuklarımız , Osetya'da çok iyi eğitim veren fakültelerde sadece ilk yıl ,düşük bir bedel ödeyerek,üniversite eğitimi alacaklar ve Türkiye ye döndüklerinde, YÖK ten alacakları denklik belgesi ile mesleklerini rahatlıkla yapabilecekler.
Peki hangi fakültelerde okuyabilecekler....
KUZEY KAFKAS MADEN VE METALURJİ ÜNİVERSİTESİ (GIMI Üniversitesi)
Elektronik Fakültesi.
Mimarlık Fakültesi.
İnşaat Mühendisliği Fakültesi
Jeoloji Fakültesi.
Elektro Mekanik Fakültesi.
Gastronomi Fakültesi.
Bilgi Teknolojileri Fakültesi.
Güzel Sanatlar Fakültesi
KUZEY OSETYA DEVLET ÜNİVERSİTESİ (KOSTA ÜNİVERSİTESİ)
Biyoloji ve Biyoteknoloji Fakültesi
Fizik Mühendisliği Fakültesi
Matematik ve Bilgisayar Teknoloji Mühendisliği Fakültesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Eczacılık Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi.
Psikoloji Fakültesi
Spor Fakültesi
Kimya Mühendisliği Fakültesi
Eğitim dili Rusça olduğu için, ilk yıl görecekleri Rusça eğitimi ile ayrıca bir dil öğrenecek olmaları'da gençlerimiz için ikinci bir kazanç olacaktır. Bir başka güzel haber ise, üniversitelerle yaptığımız görüşmelerde, anadil bilmeyenlere, ücretsiz kurs ile ,altı ayda anadil öğreteceklerini söylediler. Gençlerimizin daha iyi bir geleceğe sahip olması için bu projeyi çok önemsiyoruz. Daha detaylı bilgi almak isteyenler info@alanvakfi.org.tr adresine yazabilirler.
Sadrettin Kuşoğlu
Alan Kültür ve Yardım Vakfı Başkanı